Novosti

Tanjug | 22. decembar 2012. 17:10

pruga_620x0

Ministarstvo saobra?aja potpisalo Memorandum o razumevanju sa Kineskom kompanijom za telekomunikacije i infrastrukturu koji predvi?a u?eš?e te kompanije u modernizaciji pruga

 

Politika

Ministarstvo saobraćaja potpisalo je u subotu Memorandum o razumevanju sa Kineskom kompanijom za telekomunikacije i infrastrukturu (CCCC International) koji predviđa učešće te kompanije u projektima za modernizaciju pruga u Srbiji.

Ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić izjavio je, nakon potpisivanja Memoranduma, da će prioritet biti dve deonice Koridora 10 od Novog Sada do Subotice i od Niša do Dimitrovgrada, ali i rekonstrukcija pruge Beograd-Bar.

Mrkonjić je rekao Tanjugu da su kineski građevinari "položili ispit" na izgradnji mosta preko Dunava, između Zemuna i Borče u Beogradu, gde se odlično odvijaju radovi.

On je kazao da su se oni na tom projektu kvalifikovali za učešće u izgradnji puteva , kao i železnice i izrazio očekivanje da će već početkom marta početi realizacija predviđenih projekata na železnici.

"Ubeđen sam da će Kinezi te projekte i realizovati i Srbija ima mnogo poverenja u njih", rekao je Mrkonjić.

Memorandum su potpisali državni sekretar Ministarstva saobraćaja Miodrag Poledica, generalni direktor CCCC International za Evropu i centralnu Aziju Hu Bin i direktor Direkcije železnica Srbije za infrastrukturu Milan Maksimović.

 

Kontakt

China Road and Bridge Corporation Serbia Branch

Užička br.58a

11000 Beograd

Tel: +381 11 2660-216
Fax: +381 11 2660-218